Toggle Quick Contact Bar

Retirement in the City by Jennifer Lok

CURRENT FINAL YEAR __ WORK IN PROGRESS

LOCATION:   The Hill, Newcastle

This project seeks to bring retirement out of the suburbs and into the city of Newcastle. The project is located on the highest point of the Hills in Newcastle East. It faces the obelisk and the Newcastle beach which allow for a wide vistas of views. It is also located close to the city central providing good access to amenities for the residents.

Its aim is to develop a sense of involvement by creating spaces for social networks and communications within the living environment of the residents in order for them to be able to play an active role as a member of the community.

The drive behind designing of the project is based heavily on the sense of community involvement, with the concept of having the front doors to open into the common sharing spaces and then lacing these spaces up for the sense of continuation in a community.