Toggle Quick Contact Bar

School of Art + Extension of Art Gallery by Serene Chong

PROJECT LOCATION:  Laman Street, Newcastle
EMAIL: serene.chong@hotmail.com

Dialogue.

The concept of the project is mainly focused on the sense of connection between the elements around (existing and new buildings; users and buildings; users).

The art school spaces are broken into fragments to form a similar pattern as the heritage residential row opposite the site.  Besides, it is designed to have split levels and glass walls to create a bright and open study environment where everyone is part of the same room.

A new entrance point is created at the junction of darby street and laman street to form a bigger entrance to the gallery, and as a connecting point of the newly-added entertainment / retail block along darby street and the existing exhibition spaces.